In de buitenwijken van Eersel, waar voetbal en happy-hardcore de trend vormde, was het voor Stef op jonge leeftijd overleven met grunge, punk en metal. Gedreven door bands als o.a. Alice in Chains, Nirvana en Rage Against The Machine ging hij op 13-jarige leeftijd het zelf proberen met een basgitaar. Jarenlang hield hij zich bezig met vele muziekstijlen. Met de nadruk op rock en metal, maakte hij echter ook kennis met o.a. funk, soul en hiphop (niet onbelangrijk voor een bassist).

Na een aantal diploma’s (zelfstandig wekend kok, leermeester en uitvoerend muzikant) stapte hij in het wonderlijke leven van de muzikant. Pak en beet 264 leerlingen, 16 bands, 10 basversterkers, 74 effectpedalen en ongeveer 32 basgitaren later, is Stef inmiddels een ervaren en breed inzetbare muzikant en docent. Bij hem kun je terecht voor vrijwel alle muziekstijlen, of je nou theorie wil leren of gewoon lekker liedjes wil spelen!

Speelt in:

¡Pendejo!: Een flinke pot dampende, Spaanstalige stoner met trompet- i.p.v. gitaarsolo’s. Sinds 2007 grote en kleine (internationale) festivals o.a. Zwarte Cross, Vestrock, Desertfest, Paaspop, Helldorado en Europese en Latijns-Amerikaanse tours.

“De waanzin is dood maar ¡Pendejo! leeft!” (Herman Brusselmans)

https://pendejoband.com

https://youtu.be/CJFcFkvlJpQ

https://youtu.be/fBkkWfGxPJA

Wat doet Stef nog meer?:

Stef is docent aan de MBO artiestenopleidingen Rock City Institute en Metal Factory in Eindhoven. Hier geeft hij o.a. baslessen en bandcoaching.